linkedin facebook

Vragen over kunstgras

Kan er onkruid door het kunstgras heen groeien?

Onkruid kan niet door de grasmat heen groeien, omdat deze voorzien is van een ondoordringbare rug.

Is kunstgras waterdoorlatend?

Ja. In de onderlaag van de kunstgrasmat zitten gaatjes waardoor het kunstgras 60 liter water kan doorlaten per minuut, per vierkante meter.

Wat moet ik doen bij winterse omstandigheden?

Bij winterse omstandigheden kunt u het kunstgras gewoon betreden, bij invallende dooi het gras pas betreden als de vorst uit de grond is, het smeltwater kan niet weg zodat de zandlaag onder het gras kan gaan golven.

Heb je met kunstgras geen last meer van hooikoorts allergie?

Er zijn geen allergische reacties op kunstgras bekend.

Is kunstgras brandbaar?

Kunstgras is niet brandbaar, maar kan wel smelten. Let daarom op met brandbare voorwerpen.

Kan ik een zwembad plaatsen op kunstgras?

Ja. U kunt zonder problemen een zwembad plaatsen op kunstgras, het zal immers niet verkleuren. Wel is het belangrijk dat de onderbouw daarop berekend is. Wanneer u het zwembad verwijdert, zullen de vezels plat liggen. Door het kunstgras daarna even op te borstelen, ziet de mat er weer als nieuw uit.

Mag mijn huisdier op het kunstgras komen?

Het gras zal niet verkleuren wanneer uw huisdier hier per ongeluk zijn behoefte doet. Vaste ontlasting dient verwijderd te worden zodat het niet gaat schimmelen of vast wordt getrapt.

Wat is de functie van het drukverdelend doek?

Het drukverdelend doek heeft een beschermende functie voor de ondergrond van het kunstgras. Zowel tijdens de aanleg als gebruik van het kunstgras, heeft het een drukverdelende werking bij (punt) belasting.Daarnaast sluit het doek het zandbed volledig af. Hierdoor kan er geen onkruid en ongedierte vanuit de ondergrond door de dranaigegaten kan komen.

Wordt kunstgras heet in de zon?

Kunstgras wordt warm door de zon. Daarnaast wordt het niet zo warm als bestrating. Een feit blijft dat kunstgras het verkoelende effect van natuurgras mist.

Is kunstgras statisch?

Kunstgras kan op sommige momenten statisch zijn. Vooral als het warm weer is en de luchtvochtigheid laag is. Tip: maak het kunstgras bij dit soort weersomstandigheden vochtig. Een klein beetje sproeien is al voldoende om van het statische effect af te komen.

Kunnen de kleuren van kunstgras vervagen?

Nee, kunstgras is gemaakt van de beste materialen, welke uitvoerig op kleurvastheid -met name UV stralen - getest zijn en behouden haar natuurlijk kleur.

Waarom is bezanden belangrijk?

Infill is belangrijk omdat het extra gewicht toevoegt op het oppervlak, waardoor de grasmat veel steviger komt te liggen. Daarnaast creƫert het een veel natuurlijke look en ondersteunt het de grassprieten om het steviger en duurzamer te maken. Het niet gebruiken van infill, ook al claimen sommige kunstgras producten dat ze dit niet nodig hebben, zal altijd leiden tot een verkorte levensduur van de kunstgras mat.

Heeft kunstgras veel onderhoud nodig?

In tegenstelling tot het onderhoud van natuurlijk gras heeft kunstgras weinig onderhoud nodig. Het af en toe verwijderen van bladeren of afvalresten is benodigd om de vorming van mos te voorkomen. Daarnaast dient de grasmat opgeborsteld te worden, de frequentie hiervan is afhankelijk van de belasting van het kunstgras.

Is het kunstgras van Van den Bogaart kind- en diervriendelijk?

Ja, ons kunstgras is gemaakt van de beste materialen en bevatten geen giftige stoffen. Alle coatings, ruggen, lijm etc. zijn gifvrij en is daarom milieuvriendelijk en geschikt voor gebruik door kinderen en huisdieren.

Hoe milieuvriendelijk is kunstgras van Van den Bogaart?

Ons kunstgras is veel milieuvriendelijker dan het gebruik van natuurlijk gras. Kunstgras hoef je niet te sproeien, hoeft niet gemaaid te worden (scheelt elektriciteit of benzine voor een grasmaaier) en benodigd geen pesticiden of kunstmest. Door de klimaatsveranderingen is het een groot voordeel om een perfect gazon te hebben dat geen water nodig heeft.

Welk soort kunstgras moet ik gebruiken?

Het uitzoeken van kunstgras is een persoonlijke smaak en hangt af van wat voor uitstraling jij in je tuin wilt hebben. Om de juiste keuze te maken adviseren wij u om ons uit te nodigen voor een vrijblijvend bezoek aan huis.

Waar kan kunstgras gelegd worden?

Kunstgras kan in principe op alle ondergronden gelegd worden en is de ideale oplossing voor probleemplekken waar natuurlijk gras moeilijk tot niet tot zijn recht komt. Schaduwrijke plekken of moeilijk te onderhouden stukken zijn perfect om kunstgras te leggen. Een kleine greep uit de toepassingsmogelijkheden: een huiselijke achter-of voortuin, golf greens, gazon voor kantoor, kinderspeelplaats, dakterras, balkon, zwembad omtrek, beursvloer, etc.

Waarom zou ik kunstgras nemen?

Kunstgras kies je wanneer je wel wilt genieten van een mooi groen en strak gazon, maar niet de tijd en/of kennis hebt om het tip top te onderhouden. Daarnaast is het helaas in sommige tuinen niet mogelijk om natuurlijk gras te kunnen laten groeien. Dit kan aan het gebrek aan zonlicht of aan de bodem kwaliteit kunnen liggen. Een andere reden zou het intensieve gebruik door kinderen of huisdieren kunnen zijn. Natuurlijk gras wordt hierdoor al snel kaal en dor. Tot slot is het een milieu bewuste keuze als je kunstgras gebruikt. Niet alleen worden er liters drinkwater bespaart, maar scheelt het ook elektriciteit of benzine voor de grasmaaier. De producten van Van den Bogaart Kunstgras zijn volledig recyclebaar en dus erg duurzaam.

Hoe duurzaam is kunstgras?

Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik gaat kunstgras voor tuinen en ander toepassingen bij normaal gebruik wel 15 jaar mee. Echt verslijten doet het niet maar meestal wordt uit esthetische overwegingen gekozen voor vernieuwing.